Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 6 3 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Podejrzenie PCOS a wyniki badań hormonów

Bardzo proszę o interpretacje wyników ponieważ mam podejrzenie zespołu PCOS i przyjmuje luteine 50 . Mój wiek 22 lata: TSH 1,433 μIU/ml (0,350-4,940) ; Prolaktyna 11,70 ng/ml (1,20-29,93 ); Estradiol 64,06 pg/ml (f.pęcherzykowa 12,5-166 ; f.owulacyjna 85,8-498 ; f.lutealna 43,8-211); Progesteron 0,76 ng/ml (f.pęcherzykowa 0,2-1,5 ; f.owulacyjna 0,8-3,0 ; f.lutealna 1,7-27) ; Testosteron 29,42 ng/dl (6,00-82,00)
KOBIETA, 22 LAT ponad rok temu
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety