Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 4 6 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania tarczycy 38-letniej osoby do analizy

Witam.Jestem w trakcie wykonywania badań tarczycy Badanie USG :Płat prawy 22x17x47mm, płat lewy 22x16x51mm.Cieśń 4mm Zmiany: Echogeniczność tarczycy nieco obniżona niejednorodna. W dolnym biegunie PP zmiana litodrobnotorbielowata 12x11x15mm do BACC powyżej kolejna tata 4x4mm. W części środkowej PL kilka zmian litych normoecho -genicznych do 6mm. Węzły chłonne ok.FT3- 3.27 pg/ml 2.30-4.20,Ft4 1.17 ng/dl 1.00-1.60, TSH 2.000 IU/ml 0.270-4,200,(aTG)53.00IU/ml 0.00-18.00, (aTPO)0,80 IU/ml 0.0-8,00
KOBIETA, 38 LAT ponad rok temu
Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Konieczne jest rozszerzenie diagnostyki i wykonanie biopsji cienkoigłowej. Proszę koniecznie udać się do lekarza endokrynologa w celu określenia dalszego postępowania.

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety