Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Alergia może tak wpływać na głębokość oddechu, tym bardziej że spirometria wychodzi nieprawidłowo.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co znaczą te nieprzyjemne duszności? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Sposoby leczenia alergii na leki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Duszności przy astmie czy nerwicy? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Zaburzenia oddechu i suchy kaszel – odpowiada Lek. Marcin Koncewicz
- Problem z szybkim męczeniem się podczas wysiłku fizycznego – odpowiada Lek. Krzysztof Majdyło
- Alergia u dzieci a nawilżacz powietrza – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Czy można równocześnie stosować Hitaxa, Cyclo3Forte i Structum? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Czy możliwa jest alergia na wołowinę? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Problem z oddychaniem przez blokadę nosa – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy to astma czy POChP? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
artykuły
Jakich alergii możemy nabawić się w domu?
Alergie potrafią skutecznie uprzykrzyć życie. A to
Spirometria w diagnostyce chorób obturacyjnych
Trwa 10-15 minut i jest jednym z najprostszych a z
Alergia na roztocza - objawy, przyczyny, jak sobie z nią radzić?
Alergia na roztocza znajdujące się w kurzu jest ba