Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
najpierw niech pani zrobi badania alergiczne panel pokarmowy ige swoiste z krwi.
tam wszystko wyjdzie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta i żywienie osoby ze skazą białkową – odpowiada Mgr Maria Ochmańska
- Wprowadzenie produktów przy skazie białkowej – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Skaza białkowa - jaka dieta? – odpowiada Agnieszka Kuczewska
- Skaza białkowa u 10-miesięcznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Agnieszka Białek-Dratwa
- Jakie mięso można wprowadzić do diety dziecka ze skazą białkową? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Podejrzenie skazy białkowej u niemowlęcia a eliminacja nabiału z diety matki karmiącej – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Skaza białkowa a jedzenie tuńczyka z puszki – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Jakie mleko podać dziecku przy skazie białkowej? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Żywienie 13-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr Maria Ochmańska
- Czy przy skazie białkowej można jeść soję? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
artykuły
Skaza białkowa u dorosłych - co warto wiedzieć?
Skaza białkowa u dorosłych to rodzaj alergii pokar
Skaza białkowa u niemowląt - przyczyny, objawy, leczenie, karmienie piersią
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, które
Skaza białkowa - atopowe zapalenie skóry, objawy, karmienie piersią, leczenie
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, która