Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy zmiany, zbada je. Jeśli będzie taka potrzeba zleci wykonanie badań dodatkowych. Następnie będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
www.lenartowiczclinic.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Kaszka na twarzy u 37-letniej kobiety – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czerwone i brązowe plamy po zadrapaniach – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Co znaczą takie krostki u synka? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co znaczy ta wysypka u synka? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Bąble na dłoniach u synka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co mogą znaczyć krostki na brzuszku u synka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Małe bąbelki na nóżce synka, co to może być? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co może oznaczać drapanie się syna po głowie, nosie i uchu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czerwona wysypka na twarzy u 5-miesięcznego synka – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Zadrapanie na policzku u 2-miesięcznego dziecka a blizna – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska