Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
nie ma pewności że szczepionka bedzie dzialac. konieczna jest systematyczność. proponuję nie spożywać alkohilu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie pieczywa z ziarnami a pestki w stolcu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy picie alkoholu przerodziło się w nałóg? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Co zrobić, żeby mój partner nie wpadł w chorobę alkoholową? – odpowiada Mgr Magdalena Brudzyńska
artykuły
Odczulanie - alergie, przebieg, bezpieczeństwo, skuteczność
Odczulanie alergiczne ostatnio zyskało na popularn
Trzeźwy alkoholik: nie piję od 10 lat, ale każdego dnia walczę
- Gdy rozpadła się moja rodzina, gdy straciłem pra
Zdradzam męża, bo nie zaspokaja mnie seksualnie
Podobno seks nie jest najważniejszym elementem zwi