Czy oznaczenie IGE całkowitego wystarczy, by wykluczyć wystąpienie w przyszłości wstrząsu anafilaktycznego?
Czy oznaczenie IGE całkowitego wystarczy by wykluczyć wystąpienie w przyszłości wstrząsu anafilaktycznego?
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie nie ma takiej możliwości.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Tryptaza to jedno z tak zwanych białek enzymatyczn
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw