Wskazówki dla grzybiarzy
Witam. Zapewne bierze pani leki rozrzedzające krew. Należy wtedy ograniczyć spożycie roślin zielonych, (z chlorofilem) które zawierają duże dawki wit K. odpowiedzialnej za krzepliwość krwi.
Witam, przede wszystkim należy zadbać o prawidłową masę ciała.Nie podaje Pani żadnych parametrów antropometrycznych (masa ciała, wzrost), wiec trudno się odnieść. Z uwagi na leczenie, które Pani najprawdopodobniej przyjmuje (choć tez brakuje na ten temat informacji z Pani strony) należy unikać produktów zawierających witaminę K.
Największe ilości witaminy K znajdują się w szpinaku, sałacie, kalafiorach, kapuście, szczególnie w brukselce, herbacie zielonej
Serdecznie pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaką dietę zastosować przy wysokich D-dimerach? – odpowiada Mgr Joanna Grupińska
- Żywienie przy zakrzepicy – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jakie są zalecenia przy zakrzepicy żylnej nóg? – odpowiada Lek. Jan Bujok
- Czy przy zakrzepicy, można jeść zielone warzywa i spożywać chlorofil? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Acard i wapno Calperos a witamina D – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Jak wzmocnić naczynia krwionośne? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Acenokumalor w dawce 6mg po zakrzepicy żył głębokich – odpowiada Dr n. med. Łukasz Szczygieł
- Jaką dietę zastosować przy czerwienicy? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Profilaktyczne przyjmowanie witaminy K2 – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Dieta a żylaki – odpowiada Mgr inż. Agnieszka Kopacz
artykuły
Chlorofil do picia - co to jest, właściwości zdrowotne, przeciwwskazania
Chlorofil do picia wykazuje szereg właściwości zdr
Chlorofil - co to jest, gdzie występuje, właściwości zdrowotne
Chlorofil to związek, który naturalnie występuje w
Anemia a dieta
Anemia to poważny objaw. Może świadczyć o wielu ró