Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wysypka podobna do różyczki – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Wysypka i gorączka przy różyczce u 12-letniego syna – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Ile może trwać różyczka? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy te objawy wskazują na różyczkę? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Wysypka na skórze matki i dziecka – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Czy ta wysypka może oznaczać świerzb? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Wysypka na ciele a prawdopodobieństwo różyczki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wysypka podobna do różyczki u mężczyzny – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak długo trwać może taka wysypka? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Angina i wysypka u dziecka po antybiotyku – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Wysypka alergiczna - jak rozpoznać, rodzaje, przyczyny, objawy i leczenie
Wysypka alergiczna, przez wielu pacjentów określan
Różyczka - objawy, różyczka u dzieci i dorosłych, przebieg, diagnozowanie, zagrożenie dla kobiet w ciąży
Różyczka najczęściej kojarzona jest z niegroźną ch
Jak wygląda ospa - charakterystyka, objawy, łagodzenie wysypki
Ospa wietrzna to choroba wieku dziecięcego, na któ