Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. Takie wyniki są charakterystyczne dla tej choroby. Świadczą o jej ciągłym istnieniu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Badania IgE u 7-latka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co oznacza wysoki poziom IgE? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wysokie IGE u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- O czym świadczą wyniki badań IgE i IgG u 5,5-latka? – odpowiada Magdalena Mroczek
- Co oznacza wynik całkowitego IgE? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy w chorobie AZS skóra całego ciała jest sucha? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wysokie IgE – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy można wykonać testy alergiczne u rocznego dziecka z AZS? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Czerwone plamy na twarzy u alergika z AZS – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Wysoki wynik IgE u 53-latki – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Eozynofilia - rodzaje, przyczyny, objawy, diagnostyka i leczenie
Eozynofilia to stan cechujący się zwiększoną ilośc
Znaczenie emolientów w leczeniu atopowego zapalenia skóry
Atopowe zapalenie skóry zwane inaczej wypryskiem a
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer