Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Np. cromohexal do nosa lub preparaty zawierające glikokortykosteroidy donosowe jak avamys lub nasometin.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć alergiczny nieżyt nosa? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Kiedy powinna być poprawa przy nieżycie alergicznym nosa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wyniki badań krwi i alergiczny nieżyt nosa – odpowiada Mgr Barbara Szalacha
- Preparaty na katar alergiczny – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co robić z tym zatkaniem nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie zatkanego nosa w wakacje – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie testy alergiczne na nieżyt nosa powinnam wykonać? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergiczny nieżyt nosa i przeziębienie – odpowiada Mgr Adam Marendowski
- Jaki może być powód alergicznego nieżytu nosa i zatok? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy jest jakiś zamiennik, któregoś z tych leków, który nie będzie powodował tego objawu ? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Skuteczny lek na katar alergiczny - mechanizm działania leków, skuteczność, skutki uboczne, naturalne sposoby na katar alergiczny
Skuteczny lek na katar alergiczny może zawierać w
Pierwsza pomoc w alergii
Zaczynasz nagle kichać, masz wysypkę, katar, załza
Deslodyna - skład, działanie, dawkowanie, skutki uboczne
Deslodyna jest lekiem przeciwhistaminowym o działa