Wpływ konserwantów w żywności na zdrowie

Witam. Interesuje mnie wpływ na zdrowie różnych dodatków do żywności. Chodzi mi o nie jaki E450, bodajże difosforany, czy to prawda, że nie powinno się zjadać produktów, w których występuje E450, gdyż można doprowadzić do osteoporozy, uszkodzenia nerek i naruszyć zdrowie zębów i kości? Proszę rozwiać moje wątpliwości. Z góry dziękuje za odpowiedź. ;)
MĘŻCZYZNA, 21 LAT ponad rok temu

Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!

Prawdopodobnie każdy z nas tego doświadczył - syndrom dnia następnego. Czy wiesz, dlaczego tak cierpisz po suto zakrapianej imprezie? Być może powodem był rodzaj alkoholu.

Lek. Krzysztof Szmyt
88 poziom zaufania

Witam,
Szanowny Panie, są to substancje dopuszczone do użytku w wyznaczonych ilościach, które producenci żywności musza przeszczepiać i w tych ilościach nie powinny wpływać negatywnie na nasze zdrowie. Jednakże w większych ilościach niż dopuszczalne lub przy dużym ich spożyciu skutki uboczne moga wystąpić szczególnie gdy spożywamy takie produkty przewlekle. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty