Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Występuje reakcja na mieszankę chwastów, oraz roztocza kurzu domowego. W celu pełnej interpretacji wyniku badania konieczna będzie wizyta kontrolna u lekarza prowadzącego.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają te wyniki testów skórnych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wyniki testów alergicznych dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Interpretacja wyników testów alergicznych u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Proszę o zinterpretowanie testów skórnych na alergię – odpowiada
- W jaki sposób odczytać wynik testu alergologicznego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Poziom testów skórnych: histamina i farine – odpowiada MichaĹ Kurek
- Prośba o interpretację testu alergologicznego – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Co oznaczają takie testy alergiczne? Na co jest uczulone moje dziecko? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Tatuaż a ryzyko alergii – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Interpretacja testów alergicznych – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
artykuły
Szczepionki odczulające
W leczeniu alergii niezmiernie ważne są szczepionk
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Jak wygląda badanie alergii?
Badanie alergii często bywa długotrwałe i żmudne.