Wyniki testów płatkowych u 26-letniej kobiety

Mialam ostatnio testy platkowe i wykazalo mi ze jestem bardzo silna na formaldehydy. I srednio na quaternium 15, wodoronadtlenkiem limonenu, mieszanka roztoczy kurzu domowego i na tiomersal. Prosze mi napisac gdzie najwiecej tych substancje sie znajduja oraz czego powinnam unikac.
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Jacek Ławnicki
98 poziom zaufania

Witam!
formaldehyd stosowany jest do wyrobu żywic syntetycznych, włókien chemicznych, barwników i jako środek odkażający. Jest stosowany również jako konserwant. Jego numer jako dodatku do żywności to E 240. Wskazówek co do dalszego postępowania udzieli lekarz prowadzący.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty