Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proponuję udać się do lekarza pediatry i kierować się jego zaleceniami, być może warto jest udać się do lekarza gastroenterologa dziecięcego.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mleko sojowe może pomóc dziecku z kolkami? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Kolki u tygodniowego dziecka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Stosowanie leku Debidrat na kolki u niemowlaka – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Kolka i odbijanie się u 10-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co robić z tymi problemami z wypróżnieniem u niemowlęcia? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Kolka niemowlęca i brak poprawy po Debridat – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Jaka jest przyczyna wysypki u niemowlęcia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co powoduje kolki w brzuchu? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Burczenie w brzuchu u 5-tygodniowego dziecka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Jak radzić sobie z kolką u 5-miesięcznego dziecka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Ból jelit po prawej lub lewej stronie. O czym może świadczyć?
Bóle brzucha bywają lekceważone, tymczasem może to
Kolka jelitowa - czym jest, objawy, zapobieganie, leczenie
Kolka jelitowa to nagły, napadowy, silny i ostry b
Kolka jelitowa - przyczyny, objawy, leczenie
Kolka jelitowa spowodowana jest nagłymi skurczami