Mężczyzna , 26 lat Dwa tygodnie temu miałem wypadek, konsekwencją którego był uraz głowy, pourazowy krwotok podpajęczynówkowy. Dziś jestem już w domu. Wszystkie zmiany się cofnęły jednak nadal piszczy mi w uszach bardziej w lewym. przed wypisem w szpitalu przebadał mnie laryngolog. audiometr wykrył niedosłuch przewodzeniowy obustronny Tympanoretia typ A obustronnie. Laryngolog stwierdził że to stan po urazie głowy, że żadnych zmian w uchu nie widzi i że to minie. Czy powinienem czekać aż stan ten ustąpi?
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Tomografia komputerowaTomografia komputerowa jest badaniem radiologicznym pozwalającym na uzyskanie obrazów badanych struktur. Jest badaniem, które wykorzystuje promienie rentgena. Pozwala uzyskać wyraźne i szczegółowe zdjęcia narządów oraz kości.
  • NeurologiaNeurologia to dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami obwodowego i ośrodkowego układu nerwowego. Jest silnie spokrewniona z psychiatrią i polega na odkrywaniu przyczyn uszkodzenia systemu neuronalnego.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników:

Artykuły na ten temat
Ortopedia i reumatologia

Urazy głowy

Urazy głowy

Obrażenia czaszki i mózgu to jedne z głównych przyczyn kalectwa i śmierci w młodszych grupach wiekowych. Mogą być spowodowane różnymi czynnikami, a następstwa zależą od prędkości i kierunku działania urazu. W grupie młodych osób przyczyną są najczęściej...

Szum w uszach - przyczyny, powikłania, leczenie

Objawem jakich chorób są szumy uszne?

Objawem jakich chorób są szumy uszne?

Szumy uszne nie mają żadnego wpływu na stan słuchu, mimo to są niezwykle uciążliwe i powodują duży dyskomfort. Mogą być sygnałem organizmu, że dzieje się z nim coś niepokojącego. Dające się nieustannie słyszeć w głowie szumy są bardzo irytujące. Nie...