Wybór chleba na diecie redukcyjnej

proszę o opinię chleba : Just Fit z ziarnami. chleb żytni z ziarnami, krojony, pasteryzowany. Składniki: woda, ziarno żyta 30%, mąka żytnia 28%(w tym mąka żytnia razowa 19%), siemię lniane 3,4%, sól, drożdze, ocet spirytusowy, ekstrakt słodowy jęczmienno -pszenny ciemny, błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy) w 100 g. 198kcal, 5,8białka, 33,6węgle, 2,4tłuszcz. jestem na redukcji i jem ten chleb czy jest on odpowiedni oczywiście w ilościach zgodnie z zapotrzebowaniem
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Zanim zaczniesz odchudzanie

Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.

Witam,
jak najbardziej jest to dobry skład i oczywiście we właściwych proporcjach, ale może być spożywany podczas diety redukcyjnej.
Beyer-Wygońska Sylwia

0

Dzień dobry, polecam chleby razowe na zakwasie. Do takiego chleba mogą być dodane m.in. nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane. Prawdziwy chleb razowy powinien być ciężki i zbity. Pieczywo lekkie i "napompowane", to najczęściej pieczywo pszenne zabarwione np. karmelem. Jest to imitacja prawdziwego chleba razowego i posiada mniejsze wartości odżywcze.

Po przepisy i wskazówki żywieniowe zapraszam na moją stronę
www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty