Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 5 3 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik badania TSH i hormonów tarczycy u 31-latki

Witam Odebralam wyniki TSH ktore zlecił mi lekarz ponieważ jestem ciągle zmeczona i słabo sie czuje.Mam 31 lat i jestem kobieta. TSH wyszło 5.49 norma 0.2--5.00 Tyroksyna wolna FT4 13,74 pmol/l norma 12 - 22 Trijodotyronina wolna FT3 4,72 pmol/l norma 3,1 - 6,8 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej < 5,0 IU/ml < 34,0 P-ciała p/tyreoglobulinie 28,17 IU/ml < 115 Czy coś w moich badaniach jest niepokojącego? 1 wizyte u Endokrynologa mam na wrzesien .Dziekuje
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Raczej nie Proszę sprawdzić TSH

Specjalista w dziedzinie chorób wewnętrznych oraz endokrynologii. Naukowo i zawodowo ukierunkowany na problemy diagnozowania i leczenia chorób układu kostnego, w tym rzadkich chorób kości. Współzałożyciel Polskiej Fundacji Osteoporozy
umów wizytę 0

Witam serdecznie.

Niestety TSH jest mocno podwyższone, a fT3 i fT4 mocno obniżone (powinny być w górnej granicy normy). Na szczęście takie wyniki można uregulować odpowiednim sposobem żywienia.
Jeśli potrzebowałaby Pani pomocy, proszę o kontakt:
k.wawrzyniak@odzywiajsiezdrowo.pl

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety