Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jesteś blisko. Przyjedź.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Objawy alergii i nieżyt nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Nieżyt nosa i zatkane ucho oraz kaszel – odpowiada Piotr Pilarski
- Alergia i boleści nosa – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Dlaczego leci mi z nosa bezbarwna wydzielina? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Polipy i nieżyt nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Zatkany nos bez polipów – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co oznaczają krwawienia z nosa u 21-latki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie zatkanego nosa w godzinach porannych i wieczornych – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co znaczą te problemy związane z nosem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Katar po przeziębieniu i nieżyt nosa – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki