Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam, trudno jednoznacznie odpowiedzieć ponieważ nie znam dokładnie historii choroby. Warto jednak wykonać testy alergiczne w mojej opini. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia u dziecka a szczepionka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Alergia na roztocza kurzu u 6-letniego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy w sytuacji alergii na roztocza, możemy mieć w domu psa? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Alergia - dwa sprzeczne wyniki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy trudności z oddychaniem są normalne przy alergii na roztocza? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nawracające infekcje górnych dróg oddechowych i wyniki testów alergicznych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia na roztocza a szczepionka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Interpretacja wyniku badania na alergię u 12-latka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Przyczyny wodnistego kataru – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Uciążliwy i długotrwały katar – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
artykuły
Alergia na roztocza - objawy, przyczyny, jak sobie z nią radzić?
Alergia na roztocza znajdujące się w kurzu jest ba
Uczulenie na roztocza kurzu domowego
Alergia na kurz to częsta przypadłość, nawet w naj
Jak rozpoznać alergię? Pierwsze objawy, które powinny nas zaniepokoić
Alergia jest powszechnym schorzeniem, które może w