Problem z pieczeniem śluzówek nosa

Witam od 3 lat mialem problem z pieczeniem sluzowek nosa , oczu, gardla, w tym swedzenie luku podniebiennego ktory promieniowal do ucha a ucho bolalo.Mialem wymaz wykazao gronkowca.Bralem antybiotyki gardlo zeszlo lecz zostala nadpotliwosc, wysypki na ciele ktore pieką, nadwrazliwosc skory na dotyk na ubrania, pieczenie skory dloni, kolo nosa czerwone luszczace sie plamy, zastosowalen 10 dniowa glodowke wszystko przeszlo ale jak zaczolem jesc to wrocilo.bylem u kazdego specjalisty alergologa itd
MĘŻCZYZNA, 30 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty