Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?

Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.

Witam serdecznie,

Trudno jest ustalić przyczyny bladej i szczupłej twarzy. Być może taka Pani uroda. Może to być uwarunkowane genetycznie. Jednak istnieje tez możliwość np anemii. Proszę zrobić podstawowe badania krwi. Aby poprawić koloryt cery może Pani spożywać więcej produktów bogatych w B-karoten np marchewkę, soki marchwiowe, pomidory oraz produkty poprawiające pracę układu krążenia np buraczki.

Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty