Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wszystko zależy jaki rodzaj wziewów, ile razy dziennie itp. Proponuję udać się do lekarza zlecającego wykonywanie testów. Jeżeli lekarz ten wiedział o stosowanym leczeniu to sądzę, że zdawał sobie z tego sprawę.
Stosowanie leków wziewnych nie będzie miało wpływu na testy
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wyniki testów alergicznych a astma oskrzelowa – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Stosowanie Singular i wziewy a skórne testy alergiczne – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy leki wziewne stosowane na astmę wpływają na wynik TSH? – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Jakie wyniki pokażą te testy alergiczne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy astma alergiczna jest dziedziczna? – odpowiada Lek. Katarzyna Janota
- Rozpoznanie astmy oskrzelowej na podstawie testów alergicznych – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Duszący kaszel z wydzieliną u astmatyka – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Czy te badania są dość dokładne, by wskazać alergeny, które mnie uczulają? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Pogrubienie śluzówki prawej zatoki – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Stosowanie leków na astmę, alergię wziewną i pokarmową oraz choroby tarczycy a problemy z odchudzaniem – odpowiada Mgr Joanna Peplińska