Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 4 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania hormonalne w 4. dniu cyklu: testosteron, TSH

Proszę o interpretację wyników. 4 dzień cyklu 17-hydroksyprogesteron- 5,06 ng/ml (faza f. 0,2-1,3 ng/ml faza l. 1,0- 4,5 ng/ml) TSH- 1,8919 ulU/ml ( 0,35-4,94) FSH- 0,06 mlU/ml faza f. 3,03-8,08 środek c. 2,55- 16,69 faza l. 1,38- 5,47 LH- 0,03 mlU/ml faza f. 2,39-6,60 środek c. 9,06-74,24 faza l. 0,90-9,33) Estradiol- 317 pg/ml (faza f. 21-251 środek cyklu 38-649 Prolaktyna 26,82 ng/ml (5,18-26,53) Testosteron 58,38 (10,83-56,94) Androstendion 3,94 ng/ml (0,30-3,30)
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Poród - kiedy należy udać się do szpitala?

Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Wyniki wskazują na niewydolność przysadki mózgowej lub podwzgórza oraz nadczynność kory nadnerczy. Proszę koniecznie udać się do lekarza endokrynologa konieczne jest rozszerzenie diagnostyki.

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety