Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 7 6 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badania hormonów tarczycy u 3,5-letniego dziecka?

Dzień dobry, czy mógłabym prosić o ziterpretowanie wyników badań tarczycy mojego 3,5 letniego synka. HTC 2,448 (norma 0,64-6,27); FT3 7,51 (norma 5,1-7,4); FT4 19,71 (norma11,1-18,1). Czy te wyniki mogą wskazywać na nadczynność tarczycy?
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu
Aleksandra Witkowska
79 poziom zaufania

Delikatnie powyżej normy fT4 i fT3, sugerowałabym USG tarczycy. pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy