Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wyniki zawsze należy zostawiać z normą laboratorium, ale pani wynik znacznie przekracza szeroko rozumianą normę. Pani wynik może sugerować atopię, infestację pasożytniczą lub inną chorobę. Sugeruję udać się do lekarza prowadzącego w celu klinicznej interpretacji pani wyniku.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mój wynik ige jest właściwy? – odpowiada Lek. Agnieszka Jankowska
- Wynik IgE 9-latka – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Co oznacza wynik igE całkowite 6.0 iu/ml u dziecka trzyletniego? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Co oznacza wynik IgE u 3,5-latka? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Co oznacza wynik IgG i IgM u 28-latki? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Czy ten wynik IgE mieści się w normie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- O czym świadczą wyniki badań IgE i IgG u 5,5-latka? – odpowiada Magdalena Mroczek
- Co oznacza ten wynik badań IgE? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Co oznacza mój wynik glukozy i insuliny? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Ból mięśni, zmęczenie, duszność i ropne krosty a podwyższony wynik IgE – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
artykuły
CEA (antygen rakowo-płodowy) - charakterystyka, wskazania, przebieg, normy, interpretacja
CEA to inaczej antygen karcinoembrionalny lub rako
Sprawdziłam poziom przeciwciał po zaszczepieniu. Poziom po drugiej dawce przekroczył skalę laboratorium
Jestem ozdrowieńcem zaszczepionym dwiema dawkami s
CRP - wskazania do badania, normy, interpretacja wyników
Białko CRP to marker stanu zapalnego, który może n