Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Paweł Szadkowski
77 poziom zaufania

Wyniki zawsze należy zostawiać z normą laboratorium, ale pani wynik znacznie przekracza szeroko rozumianą normę. Pani wynik może sugerować atopię, infestację pasożytniczą lub inną chorobę. Sugeruję udać się do lekarza prowadzącego w celu klinicznej interpretacji pani wyniku.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty