Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 3 2 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Dlaczego poziomy hormonów tak spadają?

Dzień dobry, mam 26 lat; niepokoją mnie wyniki badań ft4, ponieważ regularnie parametry spadają 11,84 pmol/l dla skali 12,00 — 22,00. Spada min. 1 punku w dół w ciągu roku. przy TSH 2,32ulU/ml dla skali 0,270-4,200. Dodatkowa badałam Estradiol 42,39 pmol/l dla fazy folikularnej o skali : 46.0 — 607.0. Dodam, ze planuje ciążę. Czy mam powody do zmartwień, co do delikatnych zanizeń wyników??
KOBIETA, 26 LAT 9 miesięcy temu

Palenie w ciąży - świadomy wybór

Lek. Aleksandra Witkowska
82 poziom zaufania

Przed planowaną ciążą może Pani zapytać ginekologa lub endokrynologa czy w związku z Pani wynikami nie zechciałby stosować leczenia Euthyroxem.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy