Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 3 7 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania krwi wykonane w kierunku tarczycy?

Kobieta 34l.odebrałam swoje wyniki krwi były prowadzone w kierunku tarczycy oto wyniki Tsh 0,863 (0,55-4), anty Tg 4,95, (0-4,11), anty Tpo 0,25 (0-5,61), ft3 3,86 (3,5-6,5), ft4 12,13 (11,5-22,7) proszę o opinie
KOBIETA, 35 LAT 9 miesięcy temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

Lek. Paweł Szadkowski
92 poziom zaufania

Pani wyniki są w normie. Rzeczywiście poziom p/ciał anty Tg jest nieco powyżej normy, ale jeśli nie ma u Pani żadnych objawów, to nie stanowi to powodu do niepokoju. Taki poziom może być obecny też u osoby całkowiecie zdrowej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy