Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
bedzie pani mogła stosowac wziewne gks. alergolog/pulmonolog na pewno ustawi odpowiednie leczenie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy kobieta chora na astmę może być w ciąży? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Zastosowanie Ventolin na atak astmy w 5 miesiącu ciąży – odpowiada Lek. Jarosław Maj
- Czy lek Budiair zaszkodzi ciąży? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Stosowanie Fostexu na astmę oskrzelową – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Astma oskrzelowa i stosowanie leków w ciąży – odpowiada Lek. Jarosław Maj
- Astma oskrzelowa a stosowanie leków wziewnych – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można stosować leki przeciwalergiczne w 6 tygodniu ciąży? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Jak leczyć astmę w ciąży? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wskazania do stosowania leków na astmę w ciąży – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Stosowanie Omeprazolu w ciąży – odpowiada Elżbieta Rhone
artykuły
Mam poczucie, że jestem dla lekarza problemem, bo "przyszła kulawa i oczekuje badania"
Pielęgniarze trzymali Beatę za nogi. Jeden chwycił
Jak znaleźć dobrego ginekologa?
Decyzja o wyborze ginekologa to dla kobiety bardzo
Agata 15 lat cierpiała z powodu bolesnych miesiączek. "Czułam, jakby ktoś wbijał mi setki sztyletów w brzuch"
Agata niedługo skończy 27 lat - chciałaby zacząć p