Witam, mam do takie pytanie. Od pewnego czasu nurtuje mnie to zagadnienie..
Mam 22 lata. Od długiego już czasu bo odkąd skończyłam lat 17 nie stosuje białego cukru. Wg. artykułów w internecie nawet ksylitol, muscovado czy syrop daktylowy nie są zdrowe! Co wybrać do słodzenia kawy, herbaty czy np. owsianki kiedy jest się na diecie dbającej o linię, a nie znosi się gorzkiego smaku..
Wpływ diety na wygląd skóry
Czy dieta ma istotny wpływ na wygląd naszej skóry? co nam pomaga, a co szkodzi? Dowiesz się tego z naszego filmiku. Zapoznaj się z wypowiedzią eksperta na ten temat.
Witam Panią,
najlepiej nie słodzić wcale, ale jeżeli nie jest Pani w stanie odstawić cukru to proponuje wybierać cukier brązowy, trzcinowy lub słodzić miodem. Jest też naturalny słodzić - stewia.
W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy słodzenie herbaty lub kawy jest szkodliwe? – odpowiada Mgr inż. Kamila Szczepaniak
- Słodzenie kawy miodem – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Ile cukru można spożywać podczas odchudzania? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy czarna herbata liściasta jest niezdrowa? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Słodzik zamiast miodu – odpowiada Mgr inż. Marcelina Szulżycka
- Czym słodzić, by było zdrowo? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy będąc na diecie odchudzającej, można spożywać syrop klonowy? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Słodzenie herbaty miodem – odpowiada Mgr Dorota Barańska
- Kaloryczność kawy cappuccino – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Spożywanie herbat aromatyzowanych – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)