Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Jak najbardziej. Wykonałem już setki takich testów i nie znam przypadku aby pacjent, który zastosował się do zaleceń nie miał pozytywnych rezultatów. Proszę przeczytać więcej informacji o teście na stronie www.arkadia-klinika.pl
Pozdrawiam.

0

Ja z kolei proponowałabym bardziej zaawansowane testy z krwi, proszę pytać w punktach pobrań czy instytucje posiadają wiarygodne certyfikaty. Taki jak np. posiada Instutut Mikroekologii z Poznania, współpracują z różnymi punktami na terenie Polski, warto wysłać zapytanie o punkt w Pani miejscowości.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty