Po co stosuje się żywienie medyczne?

Jaki jest cel żywienia medycznego? Czy takie produkty nie są nafaszerowane chemią?
KOBIETA, 51 LAT ponad rok temu

Anemia

Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.

Wprowadzenie dietetycznego środka spożywczego specjalnego przeznaczenia medycznego - takiego jakim jest Nutridrink ma zapobiegać niedożywieniu i niedoborom związanych ze stosowaniem diety eliminacyjnej związanej z występującymi schorzeniami. W niewielkiej objętości dostarcza on stosunkowo dużą wartość energetyczną oraz niezbędne składniki odżywcze. Wprowadzenie Nutridrinków do diety powinno być skonsultowane z lekarzem bądź dietetykiem.

Pozdrawiam,
Dietetyk Marianna Hall,
Centrum Dietetyki Nutrado (www.nutrado.pl)

0

Żywienie medyczne jest metodą wspomagania leczenia, stosowaną między innymi w chorobach nowotworowych. Jego celem jest dostarczenie organizmowi właściwej ilości składników odżywczych, szczególnie jeśli chory nie jest w stanie uzupełnić tych braków, spożywając tradycyjne posiłki.

Pozdrawiam serdecznie,
Paulina Roziewska
http://dietetyka-medyczna.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty