Trwa ładowanie...

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek (Flickr)

1. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek w 100 gramach posiada wartość energetyczną 330 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 6,59 g białka,
  • 54,5 g węglowodanów,
  • 16,05 g cukrów,
  • 2,30 g błonnika.

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek ma w 100 g 9,58 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 3,73 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,49 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,96 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.

2. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – jakie ma witaminy?

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 35,0 µg RAE witaminy A, 0,51 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,70 µg witaminy K.

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,19 mg witaminy B1,
  • 0,18 mg witaminy B2,
  • 2,00 mg witaminy B3,
  • 58,7 mg witaminy B4,
  • 0,58 mg witaminy B5,
  • 0,09 mg witaminy B6,
  • 55,0 µg witaminy B9,
  • 0,23 µg witaminy B12.

3. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek ma w sobie:

  • 135 mg wapnia,
  • 1,85 mg żelaza,
  • 17,00 mg magnezu,
  • 391 mg fosforu,
  • 133 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 599 mg sodu, 0,67 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 8,70 µg selenu.

4. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 51 g (1 sztuka)
Wartość energetyczna 330 kcal 168 kcal
Białko 6,59 g 3,36 g
Węglowodany 54,5 g 27,8 g
Cukier 16,05 g 8,19 g
Błonnik 2,30 g 1,17 g
Tłuszcz 9,58 g 4,89 g
Tłuszcze nasycone 3,73 g 1,90 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,49 g 1,78 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,96 g 1,00 g
Cholesterol 57,0 mg 29,1 mg
Witamina C 0,10 mg 0,05 mg
Oceń jakość naszego artykułu: Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
12345
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze