Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Witamy!

Usunięcie kilku węzłów chłonnych nie ma wielkiego znaczenia dla ogólnej odporności organizmu.
W opisanej sytuacji limfadenektomia była konieczna w związku z przebiegiem rozpoznanej choroby nowotworowej. Nie należy martwić się o odporność ogólnoustrojową, gdyż w tym przypadku najważniejsze jest wyleczenie lub zatrzymanie choroby właściwej.
Należy pozostać pod opieką poradni onkologicznej.

Redakcja abcZdrowie.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty