Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy zmiany, zbada je . Jeśli będzie potrzeba zleci wykonanie dodatkowych badań. I będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Świąd skóry u 14-letniej córki - co robić? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Świąd skóry u 14-latki - czy to może być ziarnica? – odpowiada
- Świąd skóry u 14-letniej córki – odpowiada
- Alertec na swędzenie skóry ciała – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie skóry a niedoczynność tarczycy – odpowiada Dr n. med. Iwona Ostrowska
- Co może oznaczać wynik krzywej cukrowej? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Test obciążenia glukozy z oceną stężenia insuliny – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Częste swędzenie skóry zwłaszcza w nocy – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Swędzenie w okolicy pachwin i wysypka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co jest przyczyną swędzenia całego ciała? – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
artykuły
Skinoren - charakterystyka, wskazania i przeciwwskazania, dawkowanie, skutki uboczne
Skinoren jest lekiem stosowanym w dermatologii w l
Cukrzyca, rak, PCOS. Polacy bagatelizują ten groźny objaw na skórze
Na pierwszy rzut oka mogą się wydawać zupełnie nie
Co to jest świąd? (WIDEO)
Świąd skóry może mieć różne przyczyny Dolegliwość