Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 6 5 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników badania krwi i podwyższony poziom żelaza

Proszę o interpretację wyników męża (45 lat), ma zawyżone poziomy, zwłaszcza żelaza. Glukoza ICD ( L43) 105 mg/dl H 70 - 99 mg/dl * 0.0555 = mmol/l Aminotransferaza alaninowa ALT 31 U/l 0 - 41 Aminotransferaza asparaginianowa AST 29 U/l 0 - 40 Amylaza w surowicy 86 U/l 28 - 100 Gammaglutamylotransferaza 52 U/l 10 - 71 Żelazo 286.8 ug/dl H 59 - 158 TIBC 376.2 ug/dl 228 - 428 Cholesterol (mg/dl) 222 mg/dl H Cholesterol granicznie wysoki: 200 - 240 Stopień wysycenie transferyną 76.2 % Katarzyna
MĘŻCZYZNA, 45 LAT ponad rok temu

Badania krwi - erytrocyty

Erytrocyty to krwinki czerwone i są podstawowym składnik morfologiczny krwi. Pełnią ważną rolę w wymianie gazowej niezbędnej w naszym życiu. Ich ilość zależy od wieku i wielu innych czynników. Dowiedz się czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Konieczne jest rozszerzenie diagnostyki. Proponuje udać się do lekarza rodzinnego, po wstępnym badaniu będzie można coś więcej powiedzieć. Sądzę że konieczne jest wykonanie usg jamy brzusznej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy