Niechęć do jedzenia mięsa i wędlin

Witam, od minimum pół roku mam dużą niechęć do jedzenia mięsa i jeszcze dłużej do wędlin. Od dłuższego czasu nie znoszę zapachu mięs poddawanych obróbce kulinarnej. Spożywam sporu nabiału (twarogi i mleko), a także nie mało owoców i warzyw. Smakują mi potrawy mączne. Choruję na SM, chorobę nowotworową (stan po wycięciu macicy z przydatkami - rak trzonu macicy G2), leczoną skutecznie cukrzycę II typu, niedobór wit. D (zażywam D3 z wapniem) i inne. Odczuwam też dyskomfort wątroby? ALT 49, AST 28.
KOBIETA, 57 LAT ponad rok temu

Co to jest szpiczak mnogi?

Początkowo bardzo łatwo pomylić go z przeziębieniem. Dopiero dokładniejsze badania pozwalają nam odkryć groźnego przeciwnika. Szpiczak mnogi, bo o nim mowa, to bardzo podstępna choroba.

witam
na pewno zbyt monotonna dieta i tym bardziej dużo nabiału nie sprzyjają wzmocnieniu organizmu i wspomagająco do leczenia;
dieta musi być urozmaicona, prawidłowo skomponowana (białka, tłuszcze, węglowodany)
i dopasowana do danej osoby, trybu życia, preferencji;
nie koniecznie trzeba jeść mięso

zapraszam do konsultacji www.akademiazz.com.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty