Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie ponownie udać się do lekarza lub szpitala. Konieczne jest badanie lekarskie aby móc coś więcej powiedzieć.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Powracająca opuchlizna twarzy po ugryzieniu pszczół – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie mogą być przyczyny puchnięcia 1/2 twarzy? – odpowiada Lek. Beata Babińska-Olejniczak
- Dlaczego mój narzeczony nie może zostać zdiagnozowany? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Szczypanie języka i biały nalot – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Opuchlizna języka i wargi górnej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co znaczy taka opuchlizna twarzy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Atopowe zapalenie skóry, łojotokowe zapalenie skóry i alergie nasilające się w okresie pylenia – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Piekące uczulenie na twarzy przy stosowaniu kremów dla alergików – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co może być przyczyną alergii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to jest alergia na kosmetyki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
artykuły
Chciała zaoszczędzić na botoksie. Podczas badania jej usta eksplodowały
To miał być zabieg, poprawiający urodę i nadający
Czym jest łojotokowe zapalenie skóry twarzy?
Łojotokowe zapalenie skóry twarzy to przewlekła ch
Pocałunek - pierwszy pocałunek, pocałunek francuski, całowanie części ciała, jak się nie całować, całowanie a zdrowie
Pierwszy pocałunek zawsze pozostaje w pamięci, naw