Indeks glikemiczny potraw

Z pewnością każdy z nas słyszał o indeksie glikemicznym potraw. Ale czy wiemy, czym to tak naprawdę jest? Obejrzyj film i dowiedz się więcej na ten temat.

Witam serdecznie,

Trudno jest ustalić przyczyny bladej i szczupłej twarzy. Być może taka Pani uroda. Może to być uwarunkowane genetycznie. Jednak istnieje tez możliwość np anemii. Proszę zrobić podstawowe badania krwi. Aby poprawić koloryt cery może Pani spożywać więcej produktów bogatych w B-karoten np marchewkę, soki marchwiowe, pomidory oraz produkty poprawiające pracę układu krążenia np buraczki.

Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty