Cała prawda o multiwitaminach
Witam!
Proponuję zapoznanie się z treścią artykułu - http://portal.abczdrowie.pl/mleko
W sprawie mleka są jego zdecydowani przeciwnicy, ale ich argumenty nie są bardzo dobrze ugruntowane. Mleko jest bardzo wartościowych produktem - zarówno pod kątem zawartości białka, witamin i składników mineralnych, a także wyjątkowo dobrze przyswajalnych (lekkostrawnych) frakcji tłuszczy. I jakie by nie były opinie na temat zasobności roślin w wapń - to ten z mleka jest najlepiej przyswajany (ma najwyższy współczynnik biodostępności). Także jeżeli lubi Pani mleko zalecam utrzymać je w diecie lub zamienić na bardziej polecane dla dorosłych produkty takie jak mleka fermentowane (jogurt, maślanka, zsiadłe mleko, kefir).
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mleko UHT w kartonie jest zdrowe? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zastąpienia mleka w diecie – odpowiada Ewa Kozłowska
- Wartości odżywcze i kaloryczność posiłków – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki typ mleka podać dziecku? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Wartości odżywcze posiłków – odpowiada Ewa Kozłowska
- Wartości odżywcze łososia – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Przyswajanie nasion chia – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Wartości odżywcze mleka o obniżonej zawartości laktozy – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy mleko krowie szkodzi dorosłym? – odpowiada Mgr Marzena Wiśniewska
- Jakie mleko podawać dzieciom - uht czy pasteryzowane? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
artykuły
Dosłownie zatykają jelita. Ból brzucha gwarantowany
Coraz większa liczba osób zmaga się z uciążliwym p
Kazeina - źródła, właściwości, nietolerancja i zamienniki
Kazeina to białko obecne w mleku krowim, kozim i o
Zapomniany napój, który niesamowicie wpływa na wątrobę, jelita i trzustkę. Wystarczy szklanka dziennie
Zsiadłe mleko to produkt nieco zapomniany w Polsce