Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Bóle na tle stresowym? Promieniujące od kręgosłupa? Astma? Wskazana kontrola u lekarza rodzinnego.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Duszności, kaszel i problemy z oddychaniem – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co powoduje przewlekły kaszel? – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Co mogą znaczyć te problemy z oddychaniem u chłopaka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Co znaczą duszności i suchy kaszel po zawodach sportowych? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Atak trudności ze złapaniem powietrza – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Dyskomfort w okolicy przepony podczas oddychania – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Co powoduje kaszel przy depresji? – odpowiada Mgr Jakub Bieniecki
- Problem z kaszlem po rzuceniu palenia – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy możliwe, że mam astmę wysiłkową? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Problemy z oddychaniem i suchy kaszel a astma – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
artykuły
Leczenie astmy oskrzelowej
Astma oskrzelowa to przewlekła choroba zapalna dró
Skurcz oskrzeli - co to jest, przyczyny, objawy, leczenie
Skurcz oskrzeli to stan, który znacząco utrudnia p
Wybudza ze snu między trzecią a piątą nad ranem. Od objawów do diagnozy mija siedem lat
Eksperci alarmują: w Polsce nadal jest gigantyczny