Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
To może określic lekarz na konsultacji, po wykonaniu odpowiednich badań.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Leczenie trądziku na linii żuchwy – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Problem z trądzikiem na linii żuchwy – odpowiada Lek. Magdalena Jagiełło
- Czy wieloletnie problemy z trądzikiem mogą być spowodowane alergią? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Ropne, bolące krosty z tyłu głowy – odpowiada Dr hab. n. med. Michał Sobjanek
- Krosty w okolicy żuchwy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Krosty a alergia – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Duże krosty na twarzy – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Duże i ropne krosty na nosie i brodzie – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Krostki z białą wydzieliną na linii żuchwy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Bolesne i twarde krosty na szyi, w okolicy ucha i na linii żuchwy – odpowiada Lek. Paweł Baljon
artykuły
Figówka gronkowcowa - przyczyny, objawy i leczenie
Figówka gronkowcowa to przewlekłe ropne zapalenie
Trądzik pospolity (acne vulgaris) - charakterystyka, klasyfikacja, przyczyny, objawy, leczenie, rokowanie
Trądzik pospolity jest jedną z najczęstszych choró
Wysypka a choroba. Czy potrafisz ocenić, która wysypka jest groźna? Podpowiadamy, kiedy może ostrzegać o koronawirusie
Krosty, plamy i wysypka towarzyszą bardzo wielu ch