Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę dokładnie zdiagnozować alergię np badania ige swoiste wziewne w laboratorium alab prosze wyslac do mnie wyniki
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie są objawy kandydozy ogólnoustrojowej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznacza spływanie wydzieliny po tylnej stronie gardła? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Powiększone węzły chłonne a przewlekłe zapalenie zatok – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co oznacza u mnie ta suchość w gardle? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co znaczą podwyższone eozynofile? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Bóle gardła po sprzątaniu z wykorzystaniem płynów chemicznych – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy w sytuacji alergii na roztocza, możemy mieć w domu psa? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak leczyć przewlekłe zatkany nos? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co oznacza takie uczucie guli na gardle? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co może znaczyć ten katar i wydzielina w gardle? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Alergia wziewna - rodzaje, przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie
Alergia wziewna to nadmierna reakcja organizmu na
Jak rozpoznać alergię?
Objawy alergii często od razu są zauważalne w post
IgE całkowite - charakterystyka, wskazania, przebieg badania
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy