Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać się do lekarza, by przepisał odpowiednie leki.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Stosowanie leków przy alergii na grzyby – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia na roztocza i trawy oraz astma oskrzelowa – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia na trawy, katar i krwawienie z nosa – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Alergia na piłki traw i zbóż – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Ryzyko wystąpienia astmy przy alergii na kurz i trawę – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Czy moje dziecko może mieć alergię skóry? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Alergia na trawy u 20-letniej osoby – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy uczulenie na pyłki traw wiąże się z alergią pokarmową? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Jak długo można brać leki na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia a obecność polipów nosa – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Alergii mówimy STOP
Pokrzywka i katar alergiczny to objawy, których do
Kamila Borkowska potrzebuje pomocy. "Mukowiscydoza mnie zabija! Codziennie proszę Pana Boga o kolejny dzień życia"
- Nie chcę umierać. Bardzo chcę wyzdrowieć. Je
Jak pozbyć się alergii na wiosnę?
Alergia wiosenna potrafi zepsuć nawet najładniejsz