Uczulenie na składniki środków czystości

gdzie się udać po pomoc jestem uczulona na wszystkie chemikalia znajdujące się w proszkach płynach do naczyń
KOBIETA, 58 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Witam! Leki zapobiegające powstawaniu reakcji alergicznej może przepisać Pani lekarz POZ. W przypadku uczulenia na wiele środków codziennego użytku należy rozważyć wskazania do wdrożenia tzw. odczulania. Proszę zgłosić się do Poradni Alergologicznej, gdzie otrzyma Pani fachową pomoc.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty