Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Musi Pani spokojnie poczekac na efekt dzialania leków , postarać sie nie denerwowac i myslec pozytywnie , gdyz zdenerowanie nasila objawy pani choroby
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak leczyć zaostrzenie astmy? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Leczenie astmy marihuaną – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Przewlekłe zapalenie ucha u dziecka, atak astmy oraz sucha skóra na policzkach i rękach – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Kaszel diagnozowany jako podejrzenie astmy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy pomiar cukru można robić podczas przeziębienia? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Częste ataki astmy w 13. tygodniu ciąży – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czy problemy z ziewaniem to skutek duszności? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jaki może być prawdopodobny wiek ciąży u 26-latki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak powinnam dbać o skręcony staw skokowy? – odpowiada Lek. Daniel Płomiński
- Jak postępować w ataku astmy? – odpowiada Arkadiusz Joks
artykuły
Koronawirus. Przeszli COVID-19, dziś walczą z powikłaniami. Jak choroba zmieniła ich życie?
Nawet ci, którzy przeszli zakażenie koronawiusem ł
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
"Każda z nas czasem nie wytrzyma". Fragment książki Weroniki Nawary "W czepku urodzone"
Weronika Nawara jest pielęgniarką. Zna ten świat "