Wyniki badania nietolerancji glutenu

Właśnie odebrałem wynik nietol glutenu igE swoiste <0,35 klasa 0 brak wykrywalnych swoistychp/c 0,35-0,7 klasa 1 bardzo niskie miano pc czesto bez obja klin 07-3,5 klasa2 Niskie miano pc instniejace uczulenie czesto z obj klin 3,5-17,5 klasa3 wykryto okres pc czesto obj klin 17,5-50 klasa4 Wysokie miano pc niemal zawsze z objawami klin 50-100 klasa5 bardzo wysokie miano p/c >100 klasa6 ekstr. wysokie miano p/c Badanie wykonano me, FEIA na aparacie ImmunoCap100 Czy mam nietolera ?
MĘŻCZYZNA, 21 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Wynik wskazuje na brak wykrycia swoistych przeciwciał. Konieczne jest poznanie występowania określonych objawów aby móc coś więcej powiedzieć. Proponuję udać się do lekarza gastroenterologa.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty