Zapytaj lekarza

1 , 0 2 2 , 2 1 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co mogą oznaczać moje wyniki krwi?

Witam. Co oznaczają wyniki krwi gdzie anty tg wynosi 1091 na normę 0.0-115. Gdzie anty tpo wynosi 8.5 przy normie 0.0-34.tsh 4.42 przy normie .27-4.2
KOBIETA, 37 LAT 6 miesięcy temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

Lek. Paweł Szadkowski
87 poziom zaufania

TSH może wskazywać na subkliniczną niedoczynność tarczycy (gdzie poziomy hormonów są jeszcze w normie i nie ma wielu objawów, ale TSH już zaczyna narastać). Najlepiej, gdyby umówiła się Pani na wizytę do endokrynologa, który zleci odpowiednią diagnostykę (poziomy hormonów tarczycy, usg gruczołu tarczowego).

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy