Kobieta , 19 lat Witam mam rocznikowo 19 lat i czasami po zjedzeniu jakiegoś ciastka z cukierni czy nawet placków bananowych z odrobiną miodu ( placki z 2 bananów i 2 jaj) boli mnie lewa strona klatki. Takie żeczy sie już zdarzały w przeszłości ale nie dzieja sie one zawsze np. Jak kiedys jadlam oreo to nic mi nie było ale jak mama przyniosła serniki z cukierni dla siostry to tak. Po paczkach w czwartek też nie było. Ogulnie odrzywiam sie zdrowo. Sama gotuję i biegam co 2 dzień. Ograniczam cukier mieso sporadycz
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników:

Artykuły na ten temat
Słodycze

Jak powstrzymać się od jedzenia słodyczy?

Zawsze masz coś słodkiego w zasięgu ręki i zajadasz w każdej wolnej chwili? Uwaga to zgubna namiętność. Podpowiadamy, jak się z niej wyzwolić. Zjedzenie batonika, cukierka, ciasteczka podnosi poziom tryptofanu we krwi. To aminokwas, który pobudza wytwarzanie...

Kuchnia i gotowanie

Jak przechowywać pierniczki, żeby były idealnie miękkie? (WIDEO)

Pierniczki nieodłącznie kojarzą się ze świętami. Dekorujemy nimi choinkę i zajadamy się podczas rodzinnego świętowania. Ich niezwykły aromat od razu przywołuje świąteczną atmosferę. Żeby były idealnie miękkie do świąt i nikt nie połamał na nich zębów,...

Techniki gotowania

Smażenie jest zdrowsze od gotowania

Smażenie jest zdrowsze od gotowania

Naukowcy twierdzą, że smażenie warzyw jest zdrowsze niż ich gotowanie. Kontrowersyjna teza została potwierdzona badaniami. Jest tylko jeden haczyk - do smażenia należy używać oliwy extra vergine. Zawartość antyoksydantów w warzywach Eksperci z Uniwersytetu...

Słodycze

Olej palmowy - niejedyne zagrożenie zdrowotne w słodyczach

Olej palmowy - niejedyne zagrożenie zdrowotne w słodyczach

Olej palmowy to składnik wielu słodyczy, produkowanych przemysłowo, w tym popularnego kremu do smarowania pieczywa. Lepiej takich produktów unikać, ale nie tylko dlatego, że olej palmowy zawiera substancje rakotwórcze. Przekonuje o tym dr Marta Mańczuk,...

Słodycze

Co się stanie, gdy zrezygnujesz z cukru?

Co się stanie, gdy zrezygnujesz z cukru?

Słodkie kryształki Cukier jest wszechobecny w naszym życiu. I nie chodzi tutaj tylko o małe białe kryształki, ale o tzw. cukier dodany. A ten jest wszędzie: w napojach, ciastkach, jogurtach, wędlinach, pieczywie, przyprawach i wielu innych produktach...

Słodycze

Fakty i mity na temat uzależnienia od czekolady

Można być uzależnionym od wielu rzeczy: papierosów, alkoholu, Internetu, telewizji, zakupów, ale czy istnieje coś takiego jak czekoladoholizm? Na to pytanie odpowie doradca żywieniowy z Centrum Dietetycznego Nutri-Med Katarzyna Łacina. Czy od czekolady...

Słodycze

Jakie świństwa kryją się w składzie słodyczy? (WIDEO)

Mnóstwo cukru, słodzików i sztucznych barwinków to tylko wierzchołek góry lodowej. W składzie popularnych słodyczy można znaleźć o wiele gorsze substancje. Wewnątrz ulubionych żelków, gumy do żucia cukierków mogą znajdować się również środki do produkcji...

Techniki gotowania

Najważniejsze zasady dobrego smażenia (WIDEO)

Najważniejsze zasady dobrego smażenia (WIDEO) Odtwórz wideo

Smażenie powszechnie uważane jest za najmniej zdrową formę obróbki termicznej żywności. Wystarczy pamiętać o kilku zasadach i nie będziemy musieli z niego rezygnować. Wybierz dobrej jakości patelnię i używaj wyłącznie świeżego oleju. Wbrew powszechnej...

Owoce

Niezwykłe moce zwykłego owocu - poznaj właściwości banana

Niezwykłe moce zwykłego owocu - poznaj właściwości banana

Bananowe zdrowie Ten łatwo dostępny i bardzo lubiany owoc ma imponujące właściwości prozdrowotne. Dowiedz się, jakie są zalety spożywania bananów. Wzrost mięśni Jeśli po treningu czujesz, że twoje mięśnie są obolałe lub ich wzrost nie jest zadowalający,...