Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
nerwica niestety może się objawiać bardzo nieswoiście i tak naprawde dawać każdy objaw z ciała. Myślę, że w pierwszej kolejności trzebaby się zgłosić do alergologa, żeby wykluczyć przyczyny po za nerwicowe. Polecam tez psychoterapie. Jeśli leczy się Pan tak długo na nerwice farmakologicznie to cennym może być przyjrzenie się psychologicznym przyczynom choroby.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego odczuwam to zmęczenie wzroku? – odpowiada Mgr Barbara Szalacha
- Co jest powodem niskiego poziomu leukocytów u osoby odczuwającej zmęczenie? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy mogę sobie zmniejszyć dawkę Setaloftu? – odpowiada dr n. med. Lech Popiołek
- Plamki w oku podążające za wzrokiem – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Czy problemy ze wzrokiem i zaburzenie równowagi to objawy nerwicy? – odpowiada Mgr Hanna Markiewicz
- Ponowne stosowanie Pramolanu po 3 tygodniach przerwy – odpowiada Prof. dr hab. n. med. Iwona Małgorzata Kłoszewska
- Nerwica lękowa i wynik CT całego ciała – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak mogę wyleczyć derealizację? – odpowiada Lek. Krystyn Czerniejewski
- Bezsenność i płytki oddech u 21-latki – odpowiada Magdalena Mroczek
- Czy tabletki mają wpływ na moje tętno? – odpowiada Lek. Krystyn Czerniejewski